Coaching & Counseling

pr8ig

Coaching & Counseling

We komen allemaal wel eens lastige vraagstukken tegen, op werkgebied of juist daarbuiten .

Coaching is erop gericht het zelflerend en probleemoplossend vermogen te vergroten.

Hierbij is het uitgangspunt dat de beste antwoorden op vragen door jezelf gegeven worden. Coaching begint dus altijd bij een vraag.

De vraag die jij stelt!

Iedere coachvraag is weer anders, zo ook mijn aanpak en de coach vorm die ik hiervoor inzet:

Tijdens je coachsessies krijg je inzicht in waar je talenten liggen en wat je ontwikkelpunten zijn. We gaan je doel scherp krijgen en vooral ook stilstaan bij hoe je dit doel kunt bereiken. Het beginpunt van deze coaching is altijd jouw persoonlijke vraagstuk. Tijdens een aantal sessies laat ik je eerlijk naar jezelf kijken. Ik houd je een spiegel voor en begeleid je, zodat je je eigen antwoorden kunt vinden. Op deze manier ontstaat er een duurzame groei in je persoonlijke ontwikkeling, waar je in de praktijk mee aan de slag kunt. 

Het werken in en met de natuur, het bewust vertragen en verstillen of juist stap voor stap bewegen zijn onderdeel van deze coachvorm. Ik werk volgens de methodieken Innersteps – de school voor natuurcoaching.

De natuur heeft een rustgevende werking waardoor je makkelijker uit je hoofd komt en biedt tevens een schat aan inspiratie en symboliek die helpt om situaties ook in een ander perspectief te kunnen zien. Deze ervaring zorgt ervoor dat er op diepere lagen gewerkt kan worden.
Natuur coaching helpt je om zelf weer stappen te kunnen maken.

In deze coachvorm werk ik o.a. met het verhaal dat je lichaam vertelt. Ik laat je contact maken met je eigen lichaamswijsheid. Hierbij maak ik gebruik van de filosofie en de methodieken van de geaccrediteerde opleiding  ’De Psychologie van het Lichaam’.

Deze methodiek is uniek. Naast de inhoudelijke coachgesprekken ervaar je door de fysiek energetische oefeningen van binnenuit wat fysiek, emotioneel en mentaal aan de orde is.

Ik gun het iedereen om zelf deze reis te maken en te ervaren wat lichaamsbewustzijn en lichaamscommunicatie kan brengen voor jezelf. Het is de essentie waar het in deze begeleiding omgaat: je hele lijf BewustZijn maakt het mogelijk om die delen in jezelf die minder meedoen, (h)erkend worden, waardoor de onbenutte potentie die erachter zit, vrij kan komen. Het is pr8ig om te zien hoe dit leidt tot het vrijmaken van je innerlijke kracht.

Ieder mens en iedere coachvraag is anders en dus maatwerk.

Tijdens de intake onderzoeken we samen welke vorm van coachen (of een combinatie) het beste bij jou past.